Bitcoins stap voor stap kopen? Zo makkelijk is het.

Bitcoins stap voor stap kopen

Hier leggen we je uit hoe je bitcoins kan kopen, deze veilig kan opslaan en deze later weer kunt verkopen. Alvorens we bitcoins stap voor stap kopen, hebben we een portemonnee nodig.

Stap 1: Portemonnee aanmaken

Informatie weergeven »

Om een bitcoin portemonnee aan te maken, navigeren we naar blockchain.info, deze is de meest gebruiksvriendelijke portemonnee die je zal tegenkomen. Verder heeft deze portemonnee ook enkele interessante beveiligingsmogelijkheden die later in dit artikel aan bod zullen komen.
Op de homepagina van blockchain navigeer je naar het tabblad ‘Portemonnee‘. Bij deze pagina kies je voor de optie ‘Maak uw portemonnee aan’, je word doorverwezen.

Beginscherm blockchain.info
Op deze pagina geef je het e-mail adres op dat je wilt gebruiken en kies je voor een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat je dit wachtwoord niet op een andere website gebruikt, dit om optimale beveiliging te garanderen.

Nadat je je geregistreerd hebt op deze pagina, word je doorverwezen naar je portemonnee. Je ontvangt op hetzelfde moment een e-mail waarin je je persoonlijke portemonnee-id terugvind. Bewaar deze goed en deel deze zeker met niemand! Deze portemonnee-id is niet je bitcoin adres.

Email blockchain.info
De email die je ontvangt met je geheime portemonnee-idbevestig je e-mailadres.

bitcoins stap voor stap kopen
Je persoonlijke portemonnee

Stap 2: Onze portemonnee beveiligen

Informatie weergeven »

Bravo! Je hebt nu je portemonnee aangemaakt, maar we moeten nog enkele belangrijke stappen doorlopen. Blockchain geeft ons al de mogelijkheid om bitcoins aan te kopen via hun platform, echter rekenen zij hoge transactiekosten aan wat dit niet interessant maakt voor ons.
Alvorens we over gaan tot het daadwerkelijk aankopen van onze bitcoins gaan we de beveiliging op ons account maximaliseren.

Dit kunnen we doen door te navigeren naar ‘Veiligheidscentrum’ in het linkse paneel.
We worden doorverwezen naar de volgende pagina.

Portemonnee beveiligen

 

Veiligheidscentrum

Niveau 1
Om optimale beveiliging te garanderen moeten we enkele stappen doorlopen, de eerste stap is om je e-mailadres te bevestigen. Dit kan je doen door op ‘Ja dit is mijn e-mail’ te klikken in de ontvangen e-mail.

Daarnaast is het de bedoeling om een back-upregel aan te maken, deze zorgt ervoor dat je bij verlies van wachtwoord of toegang tot je e-mailadres nog steeds toegang hebt tot je tegoeden bij blockchain. Sla je herstelregel niet op je computer of online op. Het is heel belangrijk om je herstelregel offline te houden op een veilige privéplek. Iedereen met toegang tot je herstelregel heeft toegang tot je tegoeden. Volg de stappen op de website en schrijf je 12 woorden op.

Mocht je onverhoopt je 12 woorden kwijt zijn en je wachtwoord vergeten zijn, kan je kiezen om een wachtwoord hint in te stellen, deze wordt weergegeven bij elke mislukte inlogpoging. Vul hier niet je volledige wachtwoord in.

Nivea 2
Vervolgens, om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, koppel je je mobiele telefoonnummer en schakel je tweeledige verificatie in. Dit wil zeggen dat je bij elke inlogpoging een gratis sms bericht ontvangt met daarin een code die je moet ingeven. Volg de instructies stap voor stap op de pagina.

Niveau 3
Om je account helemaal te kunnen beveiligen is het aan te raden Tor-verzoeken te blokkeren. Gebruikers van het Tor netwerk zijn namelijk volledig anoniem. Kortom: bij ongeautoriseerde toegang is het onmogelijk te achterhalen wie er op je account was ingelogd. Echter kan dit makkelijk vermeden worden door deze optie in te schakelen.

 

Bitcoins stap voor stap kopen. Scroll verder voor meer informatie

Ben je bang dat je je privésleutel gaat verliezen of er een derde partij je tegoeden gaat stelen? Daar is ook wat op gevonden! Met de Ledger Hardware portemonnee is veiligheid gegarandeerd.

Stap 3: Je bitcoin-adres aanmaken

Informatie weergeven »

Om bitcoins te kunnen ontvangen zal je een bitcoin adres moeten aanmaken, dit kunnen we doen bij blockchain. Ga terug naar het beginscherm en klik op ‘Ontvangen’.

Stap voor stap adres aanmaken
Klik hierbij op ‘Kopiëren’, je hoeft verder niets in te vullen. Daarna sla je dit publieke bitcoinadres op, dit heb je later nodig om je bitcoin tegoeden te ontvangen op je blockchain portemonnee.

Stap 4: Bitcoins stap voor stap kopen of verkopen

Informatie weergeven »

Je hebt bijna je bitcoins in handen. Nu hoeven we deze enkel nog aan te kopen en over te schrijven naar ons bitcoin-adres. Om stap voor stap bitcoins te kopen gebruik je het beste de website van BTCDirect. Hiermee verzeker je jezelf dat de transactiekosten laag blijven, in tegenstelling tot andere websites.


Meer informatie over het aanmaken van een wallet voor andere digitale munteenheden vind je hier terug.

Bij twijfel over een order kan je je overzicht raadplegen bij je account. Natuurlijk staat de support van BTCDirect ook voor je klaar.

Extra: beveiligingstips voor je Bitcoin portemonnee

Informatie weergeven »

• Ookal lijkt het zeer handig om je bitcoins op een online handelsplatform te laten staan, doe dit zeker niet! Als de firma achter dit platform failliet gaat sta je nergens.
• Splits je tegoeden op, zet niet alles op eenzelfde portemonnee. Iedereen kan immers kijken wat de balans is van een bitcoin portemonnee.
• Hou altijd een backup van je privésleutel(s) op een veilige plaats, zonder deze sleutels kan je niet aan je tegoeden. Daarnaast deel je deze sleutels met niemand. Deze zijn als het ware de pincode van je portemonnee.

Nu je weet hoe bitcoins stap voor stap kopen werkt ben je misschien wel geïnteresseerd om Ethereum ook te ontdekken, klik hier voor meer informatie.