Ethereum kopen en verkopen – een simpele en gedetailleerde uitleg.

Ethereum kopen

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je Ethereum kan kopen, deze veilig kan opslaan en deze later weer kunt verkopen. Alvorens we Ethereum kopen hebben we een portemonnee nodig waar we deze kunnen in opslaan.

Stap 1: Portemonnee aanmaken

Informatie weergeven »

Er zijn enkele manieren waarop je een Ethereum portemonnee kan aanmaken, op deze pagina beschrijven we er 1 van. Klik hier om de overige mogelijkheden te bekijken.

Om een Ethereum portemonnee aan te maken, navigeren we naar myetherwallet.com, deze is de meest gebruiksvriendelijke portemonnee die u zal tegenkomen.
Op de pagina van myetherwallet moeten we een wachtwoord opgeven dat we willen gebruiken om onze portemonnee extra te beveiligen. Geef een sterk wachtwoord op dat u zeker niet vergeet en deel dit wachtwoord met niemand.

Ethers kopen

Op de volgende pagina krijgt u de mogelijkheid om uw keystore op te slaan, doe dit! In dit bestand staat uw privésleutel en uw publieke sleutel, dit wil zeggen dat iedereen met toegang tot dit bestand toegang heeft tot uw tegoeden. Bewaar dit bestand zorgvuldig op een externe harde schijf die niet verbonden is met het internet.

Nadat u zeker bent dat u het bestand veilig heeft opgeslagen gaat u door.

Bij de volgende stap slaat u uw privésleutel op, sla deze wederom op op een schijf of usb die niet verbonden is met het internet, je krijgt ook de mogelijkheid om de sleutel af te printen. Zoals bij de vorige stap geld: iedereen met toegang tot de sleutel heeft toegang tot uw tegoeden. Zonder deze sleutel heeft u geen toegang meer tot uw tegoeden.

Indien je hebt gekozen om de portemonnee af te printen zou dit er zo moeten uitzien:
Snel ether kopen bancontact

Bewaar deze informatie zorgvuldig en deel nooit je privésleutel met iemand. Indien je graag Ethereum wilt ontvangen geef je de publieke sleutel door aan de tegenpartij.

Ben je bang dat je je privésleutels gaat verliezen of er een derde partij je tegoeden gaat stelen? Daar is ook wat op gevonden! Met de Ledger Hardware portemonnee is veiligheid gegarandeerd.

Stap 2: Ethereum kopen of stap voor stap verkopen

Informatie weergeven »

Je hebt bijna je Ethereum in handen! Nu hoeven we deze enkel nog aan te kopen en over te schrijven naar ons Ethereum-adres. Om stap voor stap Ethereum te kopen gebruik je het beste de website van BTCDirect. Hiermee verzeker je jezelf dat de transactiekosten laag blijven, in tegenstelling tot andere websites. Klik hier om naar BTCDirect te gaan en coins aan te kopen. Bij BTCDirect koop je Ethereum gemakkelijk met Bancontact, iDeal, Sofort en MyBank.

Direct Ethereum kopen BTCDirect
Je wilt je Ethereum verkopen en het bedrag ontvangen op je rekening? Dat kan ook! De procedure hiervoor is nagenoeg hetzelfde als de aankoopprocedure, het enige verschil is dat je zelf de Ethers zal moeten versturen, meer daarover bij stap 3.

Bij twijfel over een order kan je je overzicht hier raadplegen bij je account. Natuurlijk staat de support van BTCDirect ook voor je klaar.

Stap 3 (Na Ethereum kopen – optioneel): Ethereum versturen of verkopen

Informatie weergeven »

Nu weet je hoe je Ethers kan kopen, stel nu dat je een winst gemaakt hebt en je Ethers wilt verkopen, dan kan dat ook weer eenvoudig via BTCDirect.

Om Ethereum te versturen gaan we weer naar myetherwallet.com.
Echter gaan we deze keer naar het tabblad “Verzend Ether & Tokens” of “Send Ether & Tokens”.

Indien we onze privésleutel zorgvuldig opgeslagen hebben en ons wachtwoord onthouden hebben zal Ether verkopen geen probleem worden.

Ethers verkopen

Je geeft je privésleutel op en nadien je wachtwoord.

Ethereum kopen stap voor stap

Als alles gelukt is hebben we nu toegang tot onze tegoeden, we krijgen ook te zien hoeveel ETH we in ons bezit hebben en de mogelijkheid om tegoeden te versturen.
Je krijgt van BTCDirect een adres om je tegoeden naartoe te sturen, dit geef je in bij ‘To Address’. Je geeft de hoeveelheid Ethereum in die je wilt versturen en klikt op ‘Generate Transaction’, aan de Gas Limit hoef je verder niks te veranderen.
Mogelijk moet je de transactie nogmaals bevestigen, nu zijn je Ethers onderweg naar BTCDirect. Joepie! Ethereum kopen en verkopen was nooit zo eenvoudig.