Monero kopen en verkopen – Je eigen Monero binnen enkele minuten.

Monero kopen

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je Monero kan kopen. Daarnaast leggen we je ook uit hoe je deze veilig kan opslaan en deze later weer kunt verkopen. Alvorens we Monero kopen, hebben we een portemonnee nodig waar we deze kunnen in opslaan.

Stap 1: Portemonnee aanmaken

Informatie weergeven »

Er zijn enkele manieren waarop je een Monero portemonnee kan aanmaken, op deze pagina beschrijven we er 1 van. Klik hier om de overige mogelijkheden te bekijken.

Om een Monero portemonnee aan te maken, navigeren we naar mymonero.com. Dit is de meest gebruiksvriendelijke portemonnee die u zal tegenkomen.
Op de pagina van mymonero klikken we op ‘Create account’.

Monero kopen startpagina

Op de volgende pagina krijgt u een waarschuwing te zien, lees deze. Scroll naar beneden en u krijgt uw ‘mnemonic seed’ te zien, deze zal u toegang verlenen tot uw persoonlijke Monero portemonnee.

Deel deze 12 woorden met niemand, bewaar deze in een veilige plaats. Indien u deze 12 woorden niet meer in uw bezit heeft is het onmogelijk uw tegoeden te raadplegen. Bewaar deze 12 woorden zorgvuldig op een externe harde schijf die niet verbonden is met het internet. Beter nog, schrijf deze op en bewaar deze op een veilige plaats.

Nadat u zeker bent dat u de 12 woorden veilig heeft opgeslagen gaat u door.

Mnemonic seed van Monero kopen

Op de volgende pagina krijg je je Monero portemonnee te zien, hier vind je onder andere je publieke adres terug waar je Monero tegoeden naartoe kan laten sturen. Dit publieke adres zullen we zo dadelijk nodig hebben om tegoeden te ontvangen.

monero portemonnee, balans, publiek adres kopen

Ben je bang dat je je 12 woorden gaat verliezen of er een derde partij je tegoeden gaat stelen? Daar is ook wat op gevonden! Met de Ledger Hardware portemonnee is veiligheid gegarandeerd.

Stap 2: Monero kopen of verkopen

Informatie weergeven »

Je hebt bijna je Monero in handen! Nu hoeven we deze enkel nog aan te kopen en over te schrijven naar ons Monero-adres. Om stap voor stap Monero te kopen gebruik je het best deze widget, om Monero aan te kopen heb je Bitcoin nodig. Met de widget verzeker je jezelf dat de transactiekosten laag blijven, in tegenstelling tot andere websites.

[innocoin id=”1″]

Je wilt je Monero verkopen en het bedrag ontvangen op je rekening? Dat kan ook! De procedure hiervoor is nagenoeg hetzelfde als de aankoopprocedure, het enige verschil is dat je zelf de Monero zal moeten versturen, meer daarover bij stap 3.

Stap 3 (optioneel): Monero versturen of verkopen

Informatie weergeven »

Nu je weet hoe Monero kopen gaat is het evident dat je ook wilt weten hoe je Monero kan verkopen, stel nu dat je een winst gemaakt hebt en je Monero wilt verkopen, dan kan dat door je Monero te verkopen via de widget. Indien we onze 12 woorden zorgvuldig opgeslagen hebben en ons wachtwoord onthouden hebben zal Monero verkopen geen probleem worden.

[innocoin id=”1″]

Om onze Monero te versturen gaan we weer naar mymonero.com.
Nadat we ingelogd hebben met onze 12 woorden gaan we naar het tabblad “Send”.

Hier krijgen we ons beschikbaar balans te zien en enkele velden om in te vullen, van Changelly krijg je een adres waar de Monero naartoe verstuurd moet worden. Dit adres vul je in bij ‘Receiver address’. Indien Changelly ook een Payment ID opgeeft vul je deze ook in, indien deze niet opgegeven wordt laat je dit veld leeg. Na het te versturen bedrag te hebben ingevuld klikken we op ‘Send Payment’.

Monero kopen versturen verkopen

Onze Monero is nu onderweg naar Changelly en je ontvangt binnenkort Bitcoin in de plaats. Weer een succesvolle transactie verricht!

Monero kopen: op eenvoudige wijze uitgelegd. Heb je ook interesse om Ethereum te kopen? Klik hier voor meer informatie over Ethereum.

Extra: beveiligingstips voor je Monero portemonnee

Informatie weergeven »

• Ookal lijkt het zeer handig om je Monero op een online handelsplatform te laten staan, doe dit zeker niet! Als de firma achter dit platform failliet gaat sta je nergens.
• Splits je tegoeden op, zet niet alles op eenzelfde portemonnee.
• Hou altijd een backup van je 12 woorden op een veilige plaats, zonder deze woorden kan je niet aan je tegoeden. Daarnaast deel je deze woorden met niemand. Deze zijn als het ware de pincode van je portemonnee.
• Ben je niet zeker over de veiligheid van je tegoeden? De Ledger biedt een veilig alternatief. Meer informatie.
• Een virusscanner installeren op je computer helpt je tegen kwaadaardige virussen. Een goed voorbeeld van een gratis anti-virusscanner is Malwarebytes.